Fluxys kiest voor Matrox Extio 3 KVM over IP-extenders

“De vraag vanuit Fluxys om diverse video bronnen welke gecentraliseerd in een server ruimte staan, via een beveiligde weg naar de werkplekken te transporteren & met behoud van gebruik van Keyboard en muis, konden wij met de Matrox Extio 3 realiseren. Ik ben dan ook erg trots dat Fluxys een tevreden gebruiker is.”

Matrox Extio3 KVM extender voor Fluxys
Fluxys kiest voor Matrox Extio 3 KVM over IP-extenders voor het upgraden van de front-end systemen voor de aardgasverzending.

In België is Fluxys verantwoordelijk voor de exploitatie en het onderhoud van hogedrukleidingen, de gasopslagsite in Loenhout en de terminal voor vloeibaar aardgas (LNG) in Zeebrugge. De coördinatoren van Fluxys houden dagelijks toezicht op 4.000 kilometer hogedrukgasleidingen. Om hun coördinatoren de beste werkomgeving te bieden, besloot Fluxys om het front-end van hun dispatchingssysteem volledig te vernieuwen.

Snelle beslissing

De controlekamer van Fluxys werd gekenmerkt door een minder dan optimale werkruimte. De meeste computersystemen waren geplaatst in de meldkamer, naast het bureau van elke coördinator, waardoor ze veel warmte en geluid produceerden en hun werkruimte vertroebelden. Fluxys wilde de controlekamer vernieuwen en alle computersystemen naar het datacenter verplaatsen. Hier maakten ze van de gelegenheid gebruik om ook het nieuwste KVM-extenderaanbod te verkennen. “Na de goede ervaringen met de Matrox Extio 2 Serie KVM extenders was onze keuze voor de Matrox Extio 3 Serie IP KVM extenders een makkelijke,” herinnert Tim Deleeuw, projectmanager bij Fluxys, zich. “De Extio 3 Serie is voorzien van de bekende, toonaangevende KVM-prestaties, functies en betrouwbaarheid waar we naar op zoek waren, en biedt tegelijkertijd ondersteuning voor het nieuwste Windows®-besturingssysteem. De overgang verliep naadloos.”

Centralisatie van de assets

Alle computers die ooit bij een coördinator bureau stonden, zijn nu verplaatst naar een verdieping onder de meldkamer, op een afstand van 50 tot 100 meter (164 tot 328 voet), naar een beveiligd en warmte- en geluidsgecontroleerd datacentrum. Elke computer is aangesloten op een Extio 3 N3408 zender, en alle signalen zijn over een enkele glasvezelkabel naar de treindienstleidersdesk gestuurd, waar het stille en compacte Extio 3 N3408 ontvangerapparaat het toetsenbord, de muis en vier DisplayPort-schermen van stroom voorziet. Fluxys heeft een goede uitgangspositie om in de nabije toekomst vlot over te schakelen van de huidige point-to-point naar een netwerkconfiguratie, aangezien Extio 3 beide types van configuraties gemakkelijk ondersteunt.

De Matrox-technologie helpt Fluxys om duizenden kilometers hogedruk-aardgasleidingen te controleren.

Heb je vragen of ideeën waarover je eens wilt sparren? Dat is nou net onze kracht. Neem gerust contact op.