CONFLUENCE

CONFLUENCE is een originele videomapping geïnspireerd op de samenvloeiing van rivieren en beken in Nederland, zoals de Dommel in Eindhoven, die symbolisch wordt verkend door de combinatie van licht en schaduw tot vorm.

Confluence betekent “samenvloeien” en dit idee van twee tegenovergestelde delen die op een bepaald punt samenkomen vormde het beginpunt van de verkenning van dit concept voor een nieuwe show. Op welke manier, in welke kleur en welke vorm kan deze dualiteit van licht en schaduw, zwart en wit, donker en kleur, worden uitgedrukt?

Kinetische Kunst – kunst van willekeurig welk medium dat door de kijker waarneembare beweging bevat of voor het effect afhankelijk is van beweging – kwam naar voren als de visuele esthetiek voor Confluence. Bezoekers bewegen door onverwachte momenten van kleur die door middel van geometrische combinaties spelen met de architectuur van de kerk. Hierdoor worden bezoekers meegenomen naar een universum van kleurillusies in licht en schaduw.

Virtuele dansers bestaand uit geometrische vormen leiden de kijker door de film en reageren op de gevel van de Catharinakerk.

In totaal worden er 12 Christie D20WU-HS-projectoren gebruikt om een indrukwekkende videomapping te projecteren op de gevel van de 19e-eeuwse Catharinakerk, een neogotische rooms-katholieke kerk in het centrum van Eindhoven. Deze projectoren zijn de lichtste en helderste 1DLP® laserfosforprojectoren die beschikbaar zijn. Op de ondergrond van rode bakstenen wordt met deze Christie producten ook zonder problemen wit geprojecteerd!