GLOW Eindhoven bijdrage

Four days to GLOW

Bij GLOW Eindhoven, forum for light in art and architecture ligt de ambitie dat er elk jaar lichtkunst wordt gecreëerd, waarbij de focus ligt op vernieuwing en talentontwikkeling. Naast de grote internationale lichtkunstenaars maakt GLOW ruimte voor innovatieve en unieke projecten van eigen bodem.

GLOW Eindhoven met 32 lichtkunstprojecten heeft met ruim 740.000 bezoekers in 2017-editie een positie in de top vijf van best bezochte lichtfestivals ter wereld verworven. Sahara Benelux bv is verheugd over de samenwerking met Christie Digital Systems om een bijdrage aan te kunnen leveren aan 2 projecten.

Confluence

CONFLUENCE is een originele video mapping geïnspireerd op de samenvloeiing van rivieren en beken in Nederland, zoals de Dommel in Eindhoven, die symbolisch wordt verkend door de combinatie van licht en schaduw tot vorm.

Confluence betekent “samenvloeien” en dit idee van twee tegenovergestelde delen die op een bepaald punt samenkomen vormde het beginpunt van de verkenning van dit concept voor een nieuwe show. Op welke manier, in welke kleur en welke vorm kan deze dualiteit van licht en schaduw, zwart en wit, donker en kleur, worden uitgedrukt?

GLOWIE

Ontmoet GLOWIE. Haar doel: jou helpen om de allergelukkigste versie van jezelf te worden. Ze wil heel graag weten waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Of wat je dwars zit. Dus praat met haar en laat haar ontdekken wat jij nodig hebt in het leven.

‘GLOWIE Wants To Talk To You’ combineert chatbot-technologie en spraakcommando’s met lichtkunst gebaseerd op jouw emoties en geïnspireerd op de nieuwste horloge designs van Swatch.